YKS ile İlgili Tüm Araç Gereçler (YKS Puan Hesaplama, TYT AYT Geri Sayım ve Üniversite Tercih Robotu)

6 May 2018
36
0
6
www.dogushan.com


Bu başlıkta özellikle üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin en çok işine yaradığı 3 önemli unsura nasıl ulaşabileceğinizi aktaracağız. Bunları sıralamak gerekirse:
  • YKS Puan Hesaplama
  • TYT AYT Geri Sayım Sayacı
  • Üniversite Tercih Robotu, Başarı Sıralamaları ve Taban Puanlar
Gelelim detaylara.

YKS Puan Hesaplama
Yeni sınav sistemi ile birlikte öğrenciler çok büyük bir çelişkinin arasında kaldı. Eski YGS – LYS’nin yerini alan ve Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı haline gelen YKS ile birlikte soru dağılımları, dersler ve sürelerde büyük değişikliklere gidildi. Bununla birlikte puan hesaplamanın nasıl olacağı da büyük bir belirsizlik halinde. Fakat YKS Puan Hesaplama adresi olan sayesinde kolay bir şekilde puan hesabı yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken siteye girmek ve deneme sınavınızda, üniversite sınavınızda yaptığınız doğru ve yanlışları girmek. Ayrıca diploma puanını girerek de ham puan yerine yerleştirme puanı da hesaplayabilirsiniz. Böylece gerçeğe en yakın sonuçlara ulaşmanız mümkün hale gelir.

TYT AYT Geri Sayım Sayacı
YKS’ye ne kadar kaldı? Ne zaman sınava gireceğiz? Gibi sorular sorup plan yapmayı düşünüyorsanız size lazım olan bir yks geri sayım sayacıdır. Bu tarz sistemler sayesinde sınava kalan gün, saat, dakika ve saniyeleri anlık olarak görebilirsiniz. Kimi zaman gerilim sayacı olarak anılsa da özellikle düzenli, disiplinli çalışan öğrencilerin sık kullandığı araçtır. Telefonlarınızda, bilgisayarlarınızda kesinlikle kullanmanızı önermekteyiz. Bu konuda yine aynı siteyi kullanabilirsiniz.

Üniversite Tercih Robotu
Sınav sonuçlarınız açıklandı fakat hala bununla kalmış değil. Şimdi sırada hangi üniversiteye gireceğiniz ve listenizi oluşturmak var. Aldığınız puana ve sıralamaya göre hangi okulu kazanacağınızı oluşturacağınız liste karar verir. Bu yüzden üniversite tercih robotu çok önemlidir. Puan aralıkları, okul türleri, puan türleri ve illere göre dağılımlar yaparak size en uygununu bulabilirsiniz.

YKS Hazırlananlara Uyarılar!
  • Aldığınız sınav ve deneme sonuçları sizi asla pes ettirmesin. Daha iyisini yapmamanız için hiçbir sebep yok.
  • Aynı konuya defalarca çalışmak yerine daha az çalıştığınız konulara önem gösterin.
  • Eğer sayısalcıysanız edebiyat vb. Alan dışı dersler ile uğraşmayın. Kendi alan dersleriniz çok önemli.
  • Bol soru çözerek soru kalıplarına aşina olun. Bu size hem daha çok soru çözebilme imkanı tanır hem de zamanınızı daha verimli kullanmanızı sağlar.
  • Deneme sınavı sırasında ya da büyük imtihanda yapamadığınız soru olursa bunu kötü değerlendirmeyin, tekrar dönüp görmediğiniz noktayı kestirebilirsiniz. İçiniz rahat olsun.
 

Benzer konular