Uluslararası Öğrenciler İçin İtalya'da Eğitim

2 Şub 2020
1
0
0
Birçok yönden, İtalya'nın Bologna Üniversitesi bugün sahip olduğumuz üniversite sisteminin yolunu açtı.

• Gelişmiş dünyada türünün ilk örneği olan üniversite, 1088 yılına dayanan açılış tarihiyle ilk yüksek öğretim kurumu idi ve orada 'üniversite' kelimesi icat edildi.

• Daha yakın zamanlarda, Avrupa genelinde standart üniversite eğitiminin geliştirilmesinin ayrılmaz bir parçası olmuştur ve Avrupa genelinde ortak yükseköğretim sistemleri geliştirmeyi amaçlayan Bologna Süreci için ilk ilhamı ve ortamı sağlamıştır.

• İtalya'da 89 üniversite, yükseköğretim sektörünün bir parçası olan çok sayıda politeknik ve diğer akademiler bulunmaktadır.

• Sunulan İngilizce dil kurslarının sayısı, lisans seviyenizi geçtikten sonra daha kapsamlıdır, ancak tüm seviyelerde İngilizce olarak mevcut kursların sayısı artmaktadır. Aslında Politecnico di Milano, 2014'ten itibaren tüm derslerinin İngilizce olarak verileceğini duyurdu.

• İtalya'da değişim programları ve bağımsız öğrenciler de dahil olmak üzere yaklaşık 32.000 yabancı öğrenci vardır.

• AB öğrencilerinin İtalya'da üniversite eğitimi ve İtalya’da yüksek lisans eğitimi almak için vizeye ihtiyaçları yoktur.

• Ancak, AB öğrencilerinin varıştan itibaren üç ay içinde yerel polise kaydolarak oturma izni başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.

• Öğrenciler kendi ülkelerindeki İtalyan konsolosluğu aracılığıyla İtalyan üniversitelerine başvururlar. Başvuruyu göndermeden önce giriş şartları ve son başvuru tarihleri hakkında bilgi edinmek için ilk olarak kendi üniversiteleri ile irtibata geçmelidirler. Başvuru tarihleri değişmektedir, ancak normal akademik yıl programları için öğrencilerin Ocak ve Nisan ayları arasında başvurularının olması gerekecektir.

Devlet üniversitelerinde, AB öğrencileri için ücretler yılda yaklaşık 680-800 £ arasındadır. Ücretler kuruma göre değişir ve ayrıca öğrencinin ebeveyn gelirine bağlı olarak ücretleri değiştiren test edilmiş bir unsur da vardır.


• AB öğrencileri İtalya'da herhangi bir ek izin almaksızın çalışabilir, ancak İtalya'nın gıcırdayan ekonomisi nedeniyle bu kadar yüksek seviyede gençlik istihdamı ile, özellikle İtalyanca dil becerisi olmayanlar için iş tekliflerinin gelmesi kolay değildir.

Gördüğünüz gibi İtalya’da üniversite eğitimini tercih etmek için birçok neden var. Senin de en büyük hayallerinden biri İtalya’da eğitim görmekse ve başta İtalya’da tıp eğitimi, İtalya’da mühendislik eğitimi olmak üzere belirli bölümlerde eğitim almak istiyorsan [url]https://pavaedu.com [/URL]ile iletişime geçmelisin.

Böylece, şimdiye kadar Türkiye’den İtalya’nın en kaliteli üniversitelerine gönderdiğimiz binlerce öğrenci arasına katılabilirsin. PavaEducation ve İtalya seni bekliyor!