Endüstri 4.0 Teknolojisi ve Kullanılcağı Alanlar

23 Tem 2018
34
0
0
Endüstri 4.0 Teknolojisi ve Kullanılcağı Alanlar



Endüstri 4.0 Teknolojisi ve Kullanılcağı Alanlar başlıklı makalemde bugün sizlere endüstri alanında meydana gelen gelişmelerden bahsedeceğim.Güzel vakit geçirmeniz dileğiyle.

Endüstri 4.0 Teknolojisi Nedir?

Endüstri 4.0 teknolojisi, son yıllarda büyük bir gelişme göstermiş ve şu anda üretimde birbirine bağlı sistemler olarak kullanılabilir hale gelmiştir. Endüstri 4.0. endüstriyi yeni teknoloji seviyelerindeki gerçek zamanlı sonuçlara ve verilere erişmeyi mümkün kılacak. Endüstri 4.0 kavramını yalın bir dil ile aşağıdaki kavramlar etrafında şu şekilde açıklayabiliriz.



Endüstri 4.0 Kullanılcağı Alanlar



-Akıllı Robot Otomasyon Sistemleri


Robotlar birbirleriyle etkileşime geçecek ve insanlarla güvenli bir şekilde yan yana çalışacak ve onlardan öğrenecekler. Bu bağlamda robotlar daha ucuza mal olacak ve bugün üretimde kullanılan robotlardan daha büyük bir kapasiteye sahip olacak.



-Büyük Veriler ve Analitik Bellek


Endüstri 4.0 bu bağlamında, birçok farklı kaynaktan elde edilen verilerin toplanarak ve kapsamlı bir şekilde değerlendirilerek, gerçek zamanlı karar vermeyi uygulanabilir hale dönüştürüyor.

Simülasyon Sistemleri


Gerçek zamanlı verileri kullanmak ve fiziksel dünyayı sanal bir modele yansıtmak için bu model daha yaygın kullanılacak. Bu sistem gerçek dünyadaki ürünün sanal yansıması üzerinde bir sonraki versiyonu için makine ayarlarını test etmeye ve optimize etmeye yarar sağlayacak, böylece makine kurulum süreleri azalacak ve kalite artacaktır.



-Siber Güvenlik



Endüstri 4.0 ile gelen standart iletişim protokollerinin kritik endüstriyel sistemleri ve üretim hatlarının güvenliğinin, siber tehditlerinden korunma ihtiyacı önemli ölçüde artmaktadır. Bu model sonucunda, makinelerin ve kullanıcıların güvenli ve güvenilir iletişim sağlamalarının yanı sıra gelişmiş kimlik ve erişim sistemi temel alınacaktır.



-Nesnelerin İnterneti (IoT - M2M)


Bu model, cihazların gerektiğinde birbirleriyle ve daha merkezi kontrolörlerle iletişim kurmasına ve etkileşime girmesine olanak sağlayıp, aynı zamanda analitik düşünme ve karar vermeyi sağlayarak gerçek zamanlı yanıtlar üretmeyi mümkün kılacaktır.



-Zenginleştirilmiş Gerçeklik



Zenginleştirilmiş gerçeklik temelli sistemler, bir depodaki hasarlı parçaların belirlenmesi ve mobil cihazlar üzerinden onarım talimatları gönderilmesi gibi çeşitli hizmetleri saniyeler içerisinde yapmaya yarayacak. Bu sistemler şu haliyle henüz emekleme aşamasında, ancak gelecekte, şirketler işçilere karar vermek, çalışma prosedürlerini iyileştirmek ve gerçek zamanlı bilgi sağlamak için zenginleştirilmiş gerçekliği daha fazla kullanacaklar.



Eğer Endüstri 4.0 stratejisi hayata geçirilirse, teknoloji yönünde harcadığımız maliyetler ve üretim için ihtiyaç duyulan enerji ve zaman azalacak, üretim kalitesi ve miktarı artacaktır.

Endüstri 4.0 Teknolojisi ve Kullanılcağı Alanlar
https://www.ugurgunen.com/
 

Benzer konular